cezaryaksum, jeszcze jedna rada. Jeżeli będziesz już miał upatrzone mieszkanie podjedź do spółdzielni i zerknij na opłaty miesięczne. Ludzie naprawdę kombinują. Jak szukałem mieszkania zainteresowałem się jedną oferta, sprzedająca pokazywała rachunki za czynsz na 400 zł podjechałem do spółdzielni i okazało się że opłaty są prawie 900 PLN. Także trzeba być czujnym na każdym kroku, a jeżeli kupujesz przez pośrednika to co mówi dziel na 4, będzie wciskał to co klient chce usłyszeć :P
Kupno mieszkania czyli na co zwrócić uwagę
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ahmed799w sumie to nie chodzi mi nawet o rozumienie tylko o kwestie czy interesować się takowymi? Szkoda mi później czasów i nerwów żeby to przekszatłcać. chyba że wogóle nie ma takiej potrzeby?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez loydJak nie jesteś prawnikiem to raczej tego nie zrozumiesz (to jest ograniczone prawo rzeczowe).
loyd, a czemu wg Ciebie niekorzystne jest przekształcanie UW we własność?
Też jestem ciekaw, szczególnie po ostatnich aktualizacjach kiedy stawki poszybowały czasami po kilkaset procent w górę.
Spośród nieruchomości jakie posiadam, dwie działki są w UW i ostatnio miały zaktualizowane opłaty i zastanawiam się czy nie taniej będzie je przekształcić we własność niż płacić za obie ok. 9000 rocznie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydnie ma sensu przekształcać własnościowego spółdzielczego prawa do lokalu we własność
w przyszłym roku nasz szanowny sejm weźmie się za własnościowe spółdzielcze prawa do lokalu. nie ma drugiego w kraju tak potężnego majątku jak kilkanaście mln mieszkań. nie wiadomo co wymyślą na wiejskiej, ale na pewno nie zrobią dobrze takim właścicielom.
Komentarz
-
Komentarz